Un grup de veïns d’Ascó ha creat recentment la plataforma cívica ‘Treball, treball i benestar per Ascó’.  Des de la setmana passada, aquesta plataforma ha engegat mobilitzacions diàries al costat de la carretera amb un cartell que recomana circular-hi a 50 km/h i exigeixen exigeixen una millora dels accessos des de la C-12 al poble i a la central nuclear. Mentre no s’executa el projecte de reforma de la carretera amb què el Departament de Territori ja preveu la creació d’una rotonda en aquest punt de l’Eix de l’Ebre.

Un altre dels objectius de la plataforma és reclamar al govern municipal una millor gestió milionària del pressupost públic. Tot reivindicant diversificar l’economia de la població per afrontar el seu futur sense el suport econòmic i d’ocupació de la nuclear.

L’actual govern municipal que fa un any i escaig que governa ha demanat a la plataforma que “no posi aquest equip de govern al mateix sac que els equips d’anys anteriors”. A més, el govern municipal assegura que porta “des del primer moment lluitant per la diversificació econòmica”. En aquesta línia, l’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, ha declarat: “Volem un Ascó on la gent no hagi de dependre de l’energia nuclear, ni l’Ajuntament per treballar. Per això, hem apostat per la formació, per fomentar l’autoocupació, hem creat ajudes per les empreses que han patit en primera persona la crisi sanitària i, sobretot, creiem que la diversificació econòmica no es fa solament des d’un sector, el sector primari, com proposa la plataforma”.

Les primeres propostes de la plataforma per diversificar l’economia municipal se centren en el sector primari. Segons l’alcalde, des de l’Ajuntament ja s’hi està treballant. Ribes ha assegurat que ja hi ha empreses interessades en instal·lar-s’hi i que alguna ja hauria començat les obres.

L’entitat veïnal quan opina sobre la gestió municipal s’empara en un informe analític encarregat fa uns anys per l’antiga Unió Empresarial d’Ascó que fa un seguiment dels pressupostos de l’Ajuntament des del 1985 al 2014. En el document s’assenyala que mentre les despeses de personal del consistori es van triplicar entre l’any 2000 i el 2014 –d’1 a 3 milions d’euros-, la inversió va passar del 58% del pressupost l’any 1991, al 3,81% l’any el 2011 – un descens del 55%-.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.