La diputada al Parlament i regidora de Jesús, Mònica Sales; i la primera tinent d’alcalde de l’Aldea, Irene Negre, formen part de la candidatura de Carles Puigdemont per presidir la nova formació política de Junts per Catalunya. A més de Sales i Negre, l’executiva nacional del partit també l’integraran: el conseller Damià Calvet; la cap de files de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs; el líder de JxCat al Parlament, Albert Batet; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, que divendres va abandonar aquesta formació; Josep Andreu, Maria Àngels Cabasés, Violant Cervera, Francesc Colomé, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Joaquim Jubert, Aurora Madaula, Toni Morral, Marcel Padrós,  i Aleix Sarri.

La Mesa de Congrés de JxCat va proclamar aquest diumenge al migdia les candidatures a la presidència, la secretaria general i la resta de l’executiva de Junts per Catalunya (JxCat). Carles Puigdemont és l’únic candidat a presidir la nova formació, juntament amb Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra com a vicepresidents, que tampoc tindran contrincants. Pel que fa a la secretaria general, l’equip de Puigdemont ha presentat el nom de Jordi Sànchez, però s’ha proclamat una segona candidatura per aquest lloc, la presentada pel president de Reagrupament, Josep Sort. El període de votacions de les candidatures començaran el divendres 7 d’agost i durarà fins el diumenge 9 d’agost.

La candidatura a la secretaria general del partit encapçalada per Jordi Sànchez inclou els noms de David Saldoni per ocupar el càrrec de secretari d’Organització, i de Teresa Pallarès com a secretària de Finances.

Per la seva banda, la candidatura a secretaria general de Josep Sort proposa Enric Solé com a secretari d’Organització i Maria Teresa Vilarrassa com a secretària de Finances.

L’equip de Sort també havia presentat una candidatura a l’executiva nacional, però no ha estat validada per la Mesa del Congrés per un defecte de forma, segona ha informat JxCat.

Aquestes candidatures es votaran els dies 7, 8 i 9 d’agost amb tres urnes virtuals, una per a la presidència, una altra per a l’equip de la secretari general i una tercera per a la resta de l’executiva.

La campanya electoral es farà telemàticament i es farà des de dilluns 3 d’agost fins diumenge 9 d’agost. Els afiliats podran votar des de les nou del matí de divendres fins a les tres de la tarda de diumenge, només de forma telemàtica.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.