Unió de Pagesos ha enviat una comunicació electrònica als ajuntaments de Catalunya per advertir-los de l’ús fraudulent que algunes persones fan dels permisos de recol·lecció per necessitats socials que obtenen per part d’alguns ajuntaments. Aquest tipus de permisos estan pensats perquè persones en situació de vulnerabilitat puguin aprofitar la producció no conreada d’espais municipals (per exemple, fruiters d’un parc públic), però hi ha casos en què els beneficiaris s’extralimiten i incorren en pràctiques delictives, com robatoris encoberts a la pagesia —sobretot, s’han donat casos a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona—, i males praxis relacionades amb la competència deslleial a la cadena agroalimentària.

El sindicat argumenta que la falta de control de l’origen i del destí dels productes emparats pel permís facilita que la producció recol·lectada es pugui destinar a la venda fraudulenta. A més, com a agreujant d’aquesta situació, Unió de Pagesos té constància que diversos professionals agraris han patit robatoris de collita, amb una especial incidència, als municipis on s’han atorgat aquests permisos. A això, també cal sumar-hi que els permisos de recol·lecció camuflen els robatoris, dificultant la tasca dels Mossos d’Esquadra per identificar-ne els culpables, segons explica el sindicat agrari

Per posar fi aquestes situacions, Unió de Pagesos demana als ajuntaments que emeten aquests permisos que garanteixin el compliment de la normativa europea i que, en cap cas, facilitin ni encobreixin usos il·legals i delictius amb aquests permisos.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.