Els senadors d’ERC, Junts per Catalunya i Compromís han registrat conjuntament la petició de creació d’una comissió d’investigació al Senat sobre el magatzem de gas Castor, després de la negativa de PSOE, PP i VOX a què es portés a terme al Congrés de Diputats.

La senadora Sara Bailac ha manifestat que “PP i PSOE no han tingut mai cap voluntat política d’esclarir els fets, ni  tampoc de depurar responsabilitats, perquè tots dos s’han tapat mútuament les vergonyes de l’escàndol del Castor”.

Segons Bailac ,“fins ara, ni els governants de PP i PSOE, ni tampoc els que van fer negoci a cop de BOE, han assumit cap responsabilitat d’aquest nyap ple d’irregularitats, terratrèmols i un sobrecost desmesurat, que han volgut fer recaure en les butxaques dels consumidors de gas”.

La senadora republicana ha exigit “acabar amb l’opacitat del projecte Castor”, a la vegada que ha destacat, “la necessitat de la comissió per oferir informació i transparència dels fets a la ciutadania, així com investigar les responsabilitats polítiques, econòmiques i tècniques de les actuacions que s’han portat a terme”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.