La sessió plenària del mes de juliol de l’Ajuntament de Deltebre farà una passa més per tal que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Deltebre esdevingui una realitat. Aquesta dimecres a la nit es debatrà l’aprovació provisional del planejament urbanístic, que arriba al plenari amb més del 80% de les al·legacions resoltes favorablement, tant les efectuades durant el procés d’exposició pública, que va ser de tres mesos, com les extemporànies i les d’abans de l’aprovació inicial. El POUM va rebre durant el seu període d’exposició 381 al·legacions, una xifra que queda lluny de les més de 6.200 al·legacions que va rebre el darrer intent de POUM a Deltebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest és un POUM que hem confeccionat entre totes i totes, per a totes i tots”. L’alcalde ha subratllat que “aquest planejament permet solucionar els problemes urbanístics de moltes famílies del municipi, però també projecta socioeconòmicament el municipi a 20 anys vista amb un creixement sostenible que respecta l’ànima i l’essència Delta”.

El planejament urbanístic solventa els problemes actuals ajustant vials, respectant construccions i millorant els paràmetres urbanístics. A la vegada, amb el POUM es facilita que molts veïns i veïnes puguin construir en millors condicions la seva casa, així com ampliar el seu habitatge i desenvolupar més fàcilment sectors potencials com el Sant Joan, el Sant Lluís o la Parellada.

Segons el govern, el POUM garanteix l’ànima i l’essència del Delta consolidant el model de casa jardí i allunyant-se de les grans construccions. El #DeltebreFutur també aposta per nous espais verds i per un creixement sostenible. A més, a nivell d’equipaments, i entre d’altres, cal destacar que el POUM contempla un catàleg de bens a protegir i un catàleg de masies, així com també l’ampliació del Parc del Riu, la recuperació del cinema teatre del Rialto, els centres socials del Barracot, Moli dels Mirons i Riumar, l’adequació de les antigues estacions del Carrilet, la Cambra Arrossera o el Mas de Pascual com a espais de foment cultural i turístic.

La projecció socioeconòmica del municipi s’exemplifica, entre d’altres, amb l’ampliació del polígon industrial, la dinamització dels terrenys de l’entorn del pont Lo Passador per seguir obrint el municipi al riu Ebre, la creació de nous usos turístics i comercials, la consolidació de Riumar com a pol d’atracció turística, i la possibilitat de més de 400 habitatges de caire social també són aspectes a destacar del POUM.

La sessió plenària del mes de juliol es celebrarà aquest dimecres, a les 21.30 hores, al saló de plens de l’Ajuntament de Deltebre. Aquesta serà la primera sessió presencial, amb les corresponents mesures, després de l’aturada per la COVID-19.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.