Catalunya en Comú Podem ha decidit fer seua la petició de Movem Terres de l’Ebre perquè el territori ebrenc aculli la seu principal de l’Agència de la Natura de Catalunya, l’organisme que
ha de servir per impulsar polítiques de protecció, restauració i millora de la gestió i la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural català, i ho proposarà al Govern de la Generalitat.

En un comunicat, el grup parlamentari ha argumentat que després de l’aprovació de la proposició de llei de creació de l’Agència, cal fer un “pas més” i “trencar amb el desequilibri territorial històric” de situar seus i departaments més enllà de Barcelona. Els comuns consideren que la nova agència ha de revertir les problemàtiques que pateix el territori i que el disseny del desplegament garanteixi la participació dels ens locals i socials. El grup ha reivindicat que les Terres de l’Ebre són una Reserva de la Biosfera i que compten amb parcs naturals, espais protegits i hectàrees de la Xarxa Natura 2000.

“Amb l’agència, les polítiques de conservació i promoció dels espais naturals catalans tornaran a tenir un ens públic de gestió propi i exclusiu, després de l’eliminació ara fa uns anys de la conselleria de Medi Ambient”, han celebrat des de CatECP.

“El nou ens també por ser útil per a abordar els reptes de gestió de la natura dels temps actuals, entre els quals hi ha fer compatibles la conservació dels espais naturals amb l’aprofitament econòmic dels seus recursos”, han afegit en el comunicat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.