Movem Terres de l’Ebre presentarà als plenaris d’ajuntaments i consells comarcals on té representació una moció en la qual es demana a la Generalitat de Catalunya l’elaboració d’un pla de promoció del teletreball i de la presa de mesures per tal de garantir la connectivitat i accés als serveis bàsics als municipis menuts.

Segons aquest partit polític, la posada en marxa d’aquest pla hauria de ser el primer pas d’una estratègia de treball per avançar cap a l’equitat i l’equilibri territorial i per a la reversió del despoblament que afecta les comarques de la Catalunya rural, atès que una millora de la connectivitat pot ajudar a fer possible el treball a distància des dels pobles menuts. “Movem Terres de l’Ebre veiem el teletreball com una oportunitat per als municipis rurals, com una via cap a un futur on es pugui compaginar la vida en un poble petit sense que suposi cap renúncia en el món laboral”, explica l’alcaldessa del Pinell de Brai i oordinadora de Movem Terres de l’Ebre, Eva Amposta.

Justament el segon punt de la moció insta també a posar en marxa mesures per afavorir la rehabilitació, el lloguer i la compra d’habitatges als municipis de les zones rurals, amb l’establiment d’ajudes, plans Renove o altres iniciatives, per incentivar l’aposta per la vida als municipis rurals i ajudar a fixar les persones al territori.

La moció es presenta en un moment que la crisi provocada pel coronavirus ha fet que s’hagi estès el treball a distància per motius sanitaris. En la moció de Movem Terres de l’Ebre es considera que el teletreball ofereix la possibilitat d’incidir en aspectes l’equilibri i equitat territorial. “Si es treballa des de les administracions per a garantir uns mínims de connectivitat adequats i de qualitat a tot el país i es posen facilitats a empreses, autònoms i emprenedors per a l’extensió del teletreball, es podria incrementar la viabilitat del treball des dels municipis de la Catalunya rural”, s’exposa en la moció. La coordinadora de Movem Terres de l’Ebre afegeix que de crisi generada per la pandèmia del coronavirus “n’hem de sortir comunitàriament i, sobretot, en les mateixes condicions visquem allà on visquem i independentment del número d’habitants dels nostres municipis”. “El teletreball ha de ser una opció per als pobles menuts i per a sortir del despoblament i l’exili juvenil”, conclou.

La moció de Movem Terres de l’Ebre per a l’impuls de la Catalunya buidada i la promoció del teletreball i la recuperació d’habitatge es debatrà ja este mateix divendres al ple del Consell Comarcal del Baix Ebre i en els propers dies a la resta de municipis on Movem Terres de l’Ebre hi té representació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.