Quan resten deu jornades per al final de lliga, el CFF Tortosa-Ebre afronta una autèntica ‘final’ per enganxar-se a la disputa del campionat a la segona divisió de futbol-11, tot i no poder pujar enguany per una sanció de dos anys sense poder ascendir que compleixen a finals d’aquesta temporada. No obstant, les tortosines afronten aquest partit reforçades anímicament després de la victòria que van aconseguir fa dues setmanes a Salou (2-4) i que encadenava cinc jornades consecutives sense perdre, on han sumat 13 dels darrers quinze punts possibles, havent empatat al camp del líder el Ribes (1-1) fa tres jornades.

És una immillorable ocasió per retallar diferències amb els capdavanters, dels quals els separen cinc punts, i cas de victòria es podrien situar a tan sols dos punts de distància amb el coeficient particular favorable (al partit d’anada van empatar a un gol). De ser així, comptarien amb el golaverage particular guanyat respecte als dos primers de la lliga, el Ribes i l’Escola Calafell. No obstant això cal ser prudent i el tècnic roig-i-blanc, Víctor Borja, advertia que “cal ser prudents i tenir tot el respecte al rival, tenint en compte que són el segon equip màxim realitzador (a un gol de diferiència respecte al líder Ribes que amb 63 és el conjunt més efectiu) i a la vegada la segona línia defensiva que menys encaixa (tan sols superat pel primer classificat). Tot i així, crec que arribem a n’aquest partit atravessant el millor moment de la temporada. Tenim les nostres opcions i sortirem a explotar-les al màxim“.

Per aquest partit l’entrenador de les tortosines compta amb dos absències com són Aina, lesionada fa dues jornades al camp del Ribes en patir un fort cop que li ha tocat el lligament lateral extern del genoll i la lesionada de llarga duració i que es perdrà el que resta de temporada, Laura Santamaria, que va ser operada de les cervicals. A més són dubte fins a darrera hora per aquest transcendental partit, Raquel amb molèsties al genoll i Sofia que arrossega problemes a l’esquena. Malgrat tot Borja reconeix que “són competitivament el millor equip de la categoria. Serà un partit difícil. No obstant, confio molt en el meu equip i més en el moment dolç que atravessem que espero que sortiguessem al partit a competir al màxim nivell“. El tècnic jesusenc afegia que “partits com aquest són els que marquen la tendència de l’equip i les aspiracions tant individuals com col·lectives de l’equip“.

El Calafell es presenta a n’aquest partit havent cedit un empat a un gol (davant el Tortosa-Ebre a l’anada en un partit clarament condicionat pel fort vent regnant) i una simple derrota (la que van encaixar davant el líder de la competició el Ribes que s’imposava per 1 gol a 0). Per la seua part el Tortosa-Ebre ha cedit tres derrotes aquesta temporada (davant el Salou per 1-7, el Bellcairenc per 3-2 i el Tarraco per 3-0) mentre han cedit dos empats a un gol, precísament als camps del Calafell i el Ribes, els dos conjunts que colideren la taula classificatòria. Víctor Borja es mostra “confiat de sumar la victòria. Un triomf ens pot catapultar a enganxar-nos a disputar la lliga. En aquesta mentalitat sortirem. És un partit a cara o creu. De guanyar les desenganxem del lideratge i ens pot donar un estímul per disputar el que resta de temporada. Per contra si perdem, pràcticament diem adèu a totes les opcions que ens resten perquè la setmana vinent descansem i quedariem molt allunyades del capdamunt de la taula“.

Un partit que es jugarà al municipal Josep Otero de Tortosa dissabte a partir de dos quarts de vuit del vespre amb arbitratge del col·legiat del comitè tècnic tortosí, Outman Senhaji.