“Mos posem a disposició del Departament de Salut en cas que necessiten espais per poder tirar endavant la nova Unitat Oncològica o bé un nou hospital”. Són paraules de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Avança que dilluns la Junta de Govern local aprovarà un escrit que s’enviarà al Departament de Salut. “Tenim capacitat de créixer al costat de l’estació d’autobusos”, ha assegurat Tomàs en una entrevista a Canal Terres de l’Ebre.

L’alcalde de la capital del Montsià no vol polemitzar amb Tortosa. “En aquests moments, hi ha una necessitat. Si s’ha de continuar creixent a nivell sanitari a les Terres de l’Ebre, fa falta trobar una solució”, diu Tomàs, que vol defugir de localismes i defensa que es tracta d’un oferiment en clau territorial.

Recorda que no és la primera vegada que Amposta es posa a disposició de la Generalitat. Ja va passar amb la implantació dels estudis universitaris a l’edifici de l’auditori. També amb el centre de tecnificació esportiva i, més recentment, amb el nou pavelló que s’està construint. Tres inversions en les què l’Ajuntament va aportar recursos propis. “Hi ha una corresponsabilitat en fer créixer serveis al territori”.

En l’àmbit de la Salut, Tomàs avança que es contractarà un nou director a l’Hospital Comarcal per poder treballar, entre altres, en millorar el servei d’Urgències. Recuperat el servei de ressonàncies, l’equip de govern d’Esquerra es planteja impulsar el nou aparcament amb recursos propis.

L’alcalde d’Amposta encara espera una disculpa de Som Amposta, després que se suspengués el ple de gener després d’expulsar el regidor Fèlix Aliau i que, fora de la sala de plens, l’altre regidor del partit municipalista, Germán Ciscar, l’agredís verbalment i físicament. “No pots presentar una moció contra la violència masclista i haver protagonitzat episodis de violència i no haver assumit ni tan sols una disculpa pública a mi, a la ciutadania i als votants de Som Amposta”. Esquerra d’Amposta ha decidit no debatre cap proposta de Som Amposta: “No reconeixem com interlocutor polític a aquells que són violents però, a més, la tapen, l’avalen i la justifiquen”. Tomàs avança que està previst, de fet, portar al proper ple l’aprovació definitiva del nou Reglament Orgànic Municipal, per reforçar la institucionalitat i el respecte al Ple.

Tomàs també desvetlla que, durant una primera auditoria a Urbaser pel contracte de la neteja, han detectat deficiències que ja han comunicat a l’empresa. “Vam donar un temps però ara cada tres mesos es fa una auditoria, que serà pública. Ja avanço que en la primera han sortit algunes deficiències i s’han enviat a l’empresa a Madrid”. Per Tomàs, al contrari del que exposa l’oposició, s’està fent un bon seguiment dels contractes municipals.

Amposta encara la recta final d’obres com l’edifici del Sindicat, el nou Casal de la Gent Gran i el nou pavelló i ja ha adjudicat el futur Espai Dona al nucli antic i el recreixement de la Cel·loquia del castell. Precisament, impulsar turísticament la façana fluvial serà prioritari. L’equip de govern d’Esquerra també te projectes en marxa per equipaments actualment buits. Un cop recepcionat, l’equip de govern d’Esquerra vol engegar un espai de coworking a l’antic CAP. A l’antiga residència d’avis està a l’espera d’un projecte de la Generalitat i al centre de rehabilitació del carrer Amèrica hi vol instal·lar un servei vinculat a la medicina esportiva.

Autor:

Periodista.