El grup municipal de la CUP presenta al ple de dilluns una moció amb l’objectiu de revisar l’urbanisme de Tortosa incorporant la perspectiva de gènere, especialment pel que fa a la percepció de la seguretat en els espais públics i el seu disseny.

L’objectiu de la proposta és garantir l’accessibilitat i la mobilitat de les dones mitjançant itineraris i espais públics ben il·luminats en horari nocturn, especialment els recorreguts de vianants

La membre de la CUP Andrea Sánchez ha explicat en roda de premsa el punts febles percebuts com a insegurs i que caldria redissenyar, posant especial atenció a la il·luminació, visibilitat i accessibilitat. “Tortosa no és un exemple de ciutat segura durant la nit”, ha remarcat Sánchez, que ha esmentat com a exemple de poca o nul·la il·luminació els carrers Mossèn Manyà, Sebastià Joan d’Arbó, la plaça de les Corts Catalanes, el parc de Remolins o els accessos a peu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.