El ple del Consell Comarcal del Montsià ha aprovat per unanimitat una moció en defensa d’un servei ferroviari digne a les Terres de l’Ebre. El text de la moció considera que la nova planificació ferroviària suposa un retrocés inacceptable dels serveis ferroviaris, a més d’una precarització i una desatenció a les necessitats dels usuaris.

La institució comarcal dona suport a les reivindicacions i a les convocatòries de la Plataforma de Trens Dignes i demana al Ministerio de Fomento i al Departament de Territori i Sostenibilitat, almenys el manteniment de les aturades de l’Euromed a l’estació de l’Aldea, mantenint les tarifes bonificades.

La moció també demana incrementar el servei de trens tipus Avant, amb origen i destí l’estació de Tortosa i amb aturada a l’Aldea, per garantir amb una freqüència regular durant tot el dia la connexió ràpida tant amb Barcelona com amb l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona

En aquesta sessió plenària han pres possessió del càrrec de consellera, Carme Macià (ERC), en substitució de Joan Bertomeu (ERC), i Anna Tomàs (PSC), en substitució de Francesc Joan Miró (PSC). La Corporació comarcal queda integrada ara per 13 homes i 12 dones, i és la més paritària de la seva història.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.