El fort temporal de llevant que des d’aquest dilluns assota el litoral de la Costa de l’Ebre s’ha engolit bona part de la platja de l’Alguer a l’Ametlla de Mar. Les fortes onades, algunes de les quals amb una alçada superior als cinc metres, han cobert totalment aquesta platja urbana del Baix Ebre. Al port de la Cala, les onades han aconseguit saltar la dàrsena que protegeix les embarcacions sense provocar danys a la flota pesquera.

Les onades també han trencat la barra del Trabucador, al terme municipal de la Ràpita, on en alguns punts l’istme ha quedat totalment inundat d’aigua.

D’altra banda, el temporal ha interromput l’activitat pesquera i les flotes de l’Ametlla de Mar, la Ràpita i les Cases d’Alcanar han romàs als respectius ports.

A Alcanar, segons informa l’Ajuntament, una empresa especialitzada en moviments de terra treballa per evitar que s’inunde la zona del Fondo de Jan. Els treballs consisteixen a treure els sediments i còdols, dipositats pel temporal, que obstrueixen el canal de desaigüe que recull les aigües pluvials d’aquesta zona litoral.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.