Una dotzena d’empreses de la Ribera d’Ebre i representants del sector educatiu s’han donat cita aquest dimecres al Centre d’Empreses de Flix en una jornada d’assessorament sobre l’FP Dual organitzada per la Cambra de Comerç de Reus. Es tractava d’explicar a les pimes de la Ribera d’Ebre els beneficis que ofereix aquesta modalitat educativa que permet, d’una banda, que les empreses puguin gaudir de professionals qualificats a mida de les seves necessitats i, de l’altra, millorar la inserció laboral dels joves.

La jornada l’han oberta l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, i la delegada comarcal de la Cambra de Reus a la Ribera d’Ebre, Pilar Ortega. Seguidament, s’ha obert un debat sobre les múltiples opcions que ofereix la normativa de l’FP Dual. Les empreses han exposat les seves necessitats de comptar amb més treballadors qualificats i la seva predisposició a acollir-se a alguna fórmula vinculada a l’FP Dual.

Per la seva banda, la Coordinadora Territorial d’Ensenyaments Professionals a les Terres de l’Ebre, Mari Fandós, i la directora de l’Institut de Flix, Mar Carranza, han analitzat les necessitats expressades pels empresaris i han explicat les opcions que en aquest sentit ofereix el sistema educatiu. La jornada s’ha acabat amb l’anàlisi d’un cas d’èxit, el que ha explicat el Cap de Formació de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV), Rafael Díaz, que ha compartit l’experiència satisfactòria d’aquesta empresa amb l’FP Dual.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.