L’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC) s’ha reunit amb els ajuntaments de l’àrea d’influència de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs amb l’objectiu d’establir les estratègies a seguir per assegurar-hi un desenvolupament econòmic un cop desapareguin les plantes nuclears.

El futur tancament de les centrals nuclears afectarà de manera directa l’ocupació dels municipis dels respectius cinturons nuclears, que ara tenen una completa dependència d’aquestes instal·lacions.

A les reunions celebrades, una a Vandellòs i l’altra a Ascó, també s’han abordat altres temes importants, com els Plans d’Emergència Nuclear (PENTA) i la situació actual de el Pla General de Residus Radioactius, així com els projectes de desenvolupament econòmic i la recuperació d’acords i convenis amb Enresa i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que facilitin als veïns i càrrecs electes d’aquests municipis la formació i informació en matèria d’energia nuclear.

A més, el president i vicepresident d’AMAC, Juan Pedro Sánchez i Alfons García, respectivament, han informat de les reunions mantingudes i les gestions realitzades en les últimes setmanes amb el Ministeri de Transició Ecològica, Enresa i el CSN.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.