La Guàrdia Civil ha localitzat aquest divendres al matí el remolc dels Gegants i Nans del Vendrell en una carretera secundària de Castelló, entre els municipis de Nules i Moncofa. Segons ha assegurat l’entitat en un comunicat, el Salvador i la Teresa es troben en bon estat i aquest dissabte al matí “tornaran cap a casa“. Una unitat de la Guàrdia Civil de Burriana ha localitzat el remolc a les 10:45 hores i s’ha posat en contacte amb l’entitat per notificar-los la troballa. “Li agraïm de tot cor la tasca realitzada“, ha dit l’organització “després d’una setmana de patiment“. L’Ajuntament del Vendrell (Baix Penedès) va denunciar diumenge passat el robatori del remolc en una nau del polígon industrial de la Cometa. Es preveu que aquest cap de setmana se’ls faci una benvinguda a l’Ajuntament del municipi.

La Guàrdia Civil està realitzant nombroses gestions i investigacions per tal d’identificar, localitzar i detenir el possible autor dels fet delictiu, segons ha informat el cos aquest divendres en un comunicat. El remolc estava abandonat al camí Serratelles del terme municipal de Nules, quan els efectius de la Guàrdia Civil l’han detectat en el marc dels serveis que tenen establerts per evitar els robatoris, furts i vigilàncies de les carreteres de la província de Castelló. “El remolc amb els emblemàtics gegants han estat recuperats en perfecte estat“, han assegurat els agents.

La policia catalana treballava amb la hipòtesi que els lladres estaven interessats en el remolc, de cinc metres de llargada. L’alcalde de la localitat, Kenneth Martínez, va demanar aquesta setmana als autors del robatori que deixessin en el millor estat possible els dos gegants i en una zona visible per ser rescatats. “Volem que per la propera Fira de Santa Teresa, a l’octubre, puguin tornar a ballar a la plaça Vella“, va apuntar.

L’Ajuntament del Vendrell ha agraït a través d’un comunicat la implicació de les entitats i persones particulars, tant del municipi com de fora, a l’hora de col·laborar en la crida per recuperar els gegants.

Font: ACN