El cap de setmana ens va deixar una de les imatges curioses i a la vegada boniques del que no estem acostumats a veure. Un banc de dofins van fer aparició dissabte al matí davant la costa ebrenca, deixant parat a Joel Durà, un pescador aficionat que estava pescant cavalles i es va trobar amb aquesta bonica estampa. “Estava pescant a la desembocadura de l’Ebre i de cop van aparèixer ells. Eren enormes“.

Jo em dedico com a hobbie a la pesca no professional. Estava aturat dos quilòmetres mar endins, quan vaig veure’ls aparèixer. Em vaig quedar parat!” ens comentava Joel que afegia “veure’ls així en estat salvatge, és una passada! Venien de dins el mar i anaven vorejant per la línia de Buda fins al far“.

Davant aquest fet Durà es mostrava “perplexe. Era la primera que em trobava una cosa així. És molt bonic trobar-te uns animals com aquests amb total llibertat“. El pescador ebrenc ens comentava “que és bon senyal que em trobés en aquesta troballa. Senyal que hi ha peix a les Terres de l’Ebre“.

Posted by Joel Dura Serral on Saturday, August 3, 2019

Imatges cedides per Joel Durà Serral.