S’ha celebrat el primer Premi Col·legi d’Aparelladors de les Terres de l’Ebre-Premaat i els dos finalistes han realitzat les presentacions dels seus treballs de recerca davant del jurat, format per 5 membres del govern del Col·legi. Després de la deliberació, s’ha determinat que la guanyadora és Marina Escoda, de l’Institut Julio Antonio, de Móra d’Ebre, amb el seu treball “Arquitectura Sostenible”. Amb aquest treball l’alumna posa de relleu la necessitat de cuidar el medi ambient des de tots els punts de vista de l’arquitectura, ja que té una gran importància en la societat actual. També ha aprofitat per desmitificar que l’arquitectura sostenible és una arquitectura “cara” ja que a llarg termini la inversió es recupera amb el baix consum o energies renovables.

El finalista ha estat Cristian Andreu, de l’Institut Sagrada Família de Tortosa, que ha realitzat un treball de recerca titulat “De sol no urbanitzable a urbanitzable”. L’alumne ha fet un estudi de tot el procés de creació d’un habitatge i la seva venda. El seu projecte partia d’una parcel·la situada al barri del Temple de Tortosa.

La motivació de la convocatòria del premi és la d’incentivar els alumnes a començar en el món de l’arquitectura i posar-lo en valor entre els més joves. Als dos alumnes se’ls ha atorgat un premi en metàl·lic i les valoracions per part del Col·legi han estat molt positives, per la qual cosa s’espera continuar celebrant el concurs durant els pròxims anys.

 

 

Serveis informatius Ebredigital.cat