El Govern de la Generalitat ha anunciat que obrirà tres noves fosses de la guerra civil a les Terres de l’Ebre, en el marc del Pla de Fosses. En concret seran dues al terme municipal de Caseres i una al de Batea, a la Terra Alta. Els cossos que es puguin recuperar seran identificats genèticament i es creuaran amb el banc d’ADN de familiars de desapareguts per tal que les restes mortals puguin ser enterrades dignament.

Després d’haver exhumat prop d’un centenar de soldats republicans morts a la fossa del Povet de Miravet, el Govern tornarà a obrir noves fosses on estarien enterrats combatents de la batalla de l’Ebre (1938). Les actuacions es duran a terme aquests estiu, entre juny i juliol, segons ha informat el departament de Justícia.

A més a més, la Generalitat també preveu fer tres excavacions més aquest 2019. La primera és a Alguaire (Segrià), on ja s’ha començat ha treballar. Però també està previst a actuar a Foradada (Noguera) i Salomó (Tarragonès). Des de 2017, el govern català ha obert 17 fosses a tot Catalunya i recuperar 290 cossos.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.