Esquerra Republicana va obtenir una majoria absoluta històrica a la Ràpita amb 10 regidors sobre un plenari de 17. La candidatura de l’alcalde -ara en funcions- Josep Caparrós va obtenir el 47% dels vots, 1.500 vots i quatre regidors més que fa quatre anys. Pels republicans és la primera majoria absoluta que obtenen en demòcracia i que també és històrica pel municipi del Montsià. Només la coalició entre el PSC i Iniciativa encapçalada per Miquel Alonso al 2003 iguala els resultats de l’ERC de Josep Caparrós.

A l’oposició només s’han quedat tres partits del total de vuit que es presentaven a les eleccions. Són Junts per Catalunya, Més Ràpita i el PSC. Aquests dos últims han mantigut la seua representació de dos regidors, tot i que els independents de Pedro Hernández van fregar el tercer regidor. Tant Més Ràpita com el PSC atribueixen a la fragmentació del vot que hagin pogut aconseguir més representació.

Els que no tenen motius per celebrar són, per una banda, Junts per Catalunya, que tot i renovar-se han perdut dos regidors; tampoc els tenen Movem la Ràpita i La Ràpita per la República, que després de passar pel govern municipal han perdut la representació.

Finalment, amb deu regidors per ERC i 3.279 vots, tres per Junts per Catalunya i 1.008 vots, dos per Més Ràpita amb 834 vots i dos pel PSC amb 731 vots. Els altres quatre partits es van quedar per sota del 5% dels sufragis. Repeteixen 11 regidors dels disset. Esquerra manté els seus sis anteriors regidors i incorpora quatre. La resta de partits també incorporen un regidor nou al seus grups.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.