El Ple del Consell Comarcal del Montsià, reunit en sessió ordinària d’aquest mes de març el passat dia 6, va aprovar diversos punts de l’ordre del dia relatius a l’atenció social, a l’habitatge i a la cultura, entre d’altres. Entre ells, diversos convenis, dels que destaquen la modificació del conveni amb el Departament d’Afers Socials i la resta de Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre per al servei del SOAF (Servei d’Orientació i Acompanyament a Famílies Terres de l’Ebre), un servei universal dirigit a totes les famílies per millorar-ne el benestar personal, familiar i social.

En l’àmbit de l’habitatge, es van aprovar dos convenis amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la gestió de l’Oficina d’Habitatge del Montsià i del programa de mediació per al lloguer social d’habitatges per a l’any 2019.

Pel que fa a cultura, es va aprovar el contracte de cessió en comodat d’alguns fons i col·leccions del Museu de les Terres de l’Ebre amb el mateix Museu TE i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre els quals s’hi compten documents de diversos municipis de gairebé un segle d’edat.

També cal destacar, en clau de gestió interna, l’aprovació del Pla de Subvencions i el Pla Normatiu del Consell.

En clau més política, també es van aprovar dues mocions d’actualitat, com la d’ERC en defensa del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya, així com la del PDeCAT-Demòcrates demanant la catalogació i protecció de les oliveres monumentals de Catalunya, dos temes que han estat polèmics els últims mesos i pels que es van reclamar mesures de caràcter urgent, amb el vot favorable de la resta dels grups del Ple.

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Montsià celebrat pocs dies després, ha analitzat la situació difícil del sector del cítric a la comarca i a l’Ebre amb els responsables d’Unió de Pagesos que han donat tota una sèrie de dades i han proposat als Alcaldes presents una moció amb mesures de tota mena per a portar a aprovació als seus municipis.

En l’àmbit social, s’han presentat l’entitat AFIS, Associació Funcional per a la Integració Social i ASSIDE, Associació per a la integració de Discapacitats de l’Ebre. Ambdós entitats han reclamat als alcaldes més sensibilitat i més integració d’aquests col·lectius a l’hora de fer polítiques públiques als pobles i ciutats, per tal d’afavorir la convivència entre totes les persones que, d’un o altra manera, patim diversitats funcionals.

Per últim, l’Ajuntament de Santa Bàrbara, ha presentat un projecte als alcaldes per impulsar la Via Verda del Montsià, l’únic tram pendent a l’Ebre i que, seguint el riu, pot obrir ramals des de Mianes a Ulldecona, per després enllaçar amb la via fluvial de Sol de Riu a Alcanar i, fins i tot, podria donar la volta a la comarca per La Ràpita i Amposta. La proposta podria ser molt atractiva per a fomentar el turisme familiar i esportiu, i s’ha emplaçat als alcaldes a impulsar-ho als seus municipis.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre