ACN (Tortosa) – L’il·lustrador Ignasi Blanch crearà una dotzena de figures tallades en acer pàtina, de dos dimensions, d’uns dos metres d’altura, que s’instal·laran al passeig de Ronda de les Cultures, als peus del Castell de la Suda, i més endavant, quan l’espai estigui urbanitzat, al passeig del Castell.

La instal·lació es farà als mesos d’abril o maig i té un cost de 42.000 euros. Les figures representades per Blanch van des del riu Ebre a personalitats com el poeta Gerard Vergés i Cristòfol Despuig, la Meliosa que representa la Tortosa jueva, literats de l’etapa musulmana, i grups que representen la disputa incentivada pel Papa Benet XIII per la reconversió dels jueus o la enginyeria militar dels segles XVII i XVIII, entre d’altres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.