Si bé la Costa Daurada ha registrat bones xifres d’ocupació durant el Pont de la Puríssima, les cases rurals del delta de l’Ebre ha arribat només al 20%. Els establiments rurals de la Terra Alta, en canvi, registren millors xifres, en torn al 70%. Tant uns com altres, apunten que les nevades als pirineus els han pres molts turistes potencials.

Les cases rurals del delta de l’Ebre ha registrat només un 20% d’ocupació d’acord les xifres d’Aturebre, l’entitat que agrupa una trentena d’establiements del delta. El portaveu d’Aturebre, Juanjo Bel, ha assegurat a l’ACN que els “ponts llargs no ens van bé”, atès que reben més clients en un cap de setmana “normal” de tardor durant l’època de la sega de l’arròs. “Al desembre la gent està per neu o per un viatge llarg fora de Catalunya”, ha afegit el portaveu.

En el mateix anàlisi coincideixen a la Terra Alta, on l’ocupació ha estat més elevada, del 70% segons el consell comarcal. Des de l’hotel Vilar Rural d’Arnes, asseguren que han tingut una bona ocupació, però també reconeixen que la neu als Pirineus els ha pres turistes potencials. El director del Vilar, Xavier Gimeno, explica que el seu establiment és eminentment familiar i que per això les reserves es fan amb molta antelació. “Fa deu dies ja teníem el 75% reservat i les reserves d’última hora han acabat d’omplir”.

El Vilar Rural ofereix activitats pels nens i ho combinen amb les possibilitats que ofereix la Terra Alta, com el cicloturisme, el senderisme o les visites a cellers.

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.