Una grua ha hagut de retirar un pi de grans dimensions que el vent ha arrencat de soca-arrel i ha llençat damunt del passeig marítim de la Ràpita. Els operaris han hagut de tallar les branques i part del tronc. L’arbre estava plantat al jardí d’una de les cases que toquen a passeig.

A la Ràpita, el vent també ha fet caure alguns arbres més i ha doblegat dos pals de la llum a la carretera de Poblenou del Delta. Durant este episodi de fortes ventades a les Terres de l’Ebre, també s’ha registrat la caiguda d’un arbre al camí de l’ermita de l’Aldea i dilluns, a Tortosa, també en va caure un altre al carrer Barcelona.

L’avís per fortes ventades a les Terres de l’Ebre ja s’ha dissipat. Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla d’emergències per fortes ventades Ventcat i restringeix a la zona de les comarques del Pirineu la fase de prealerta.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya s’han superat ratxes de vent per sobre del llindar del que es considera perillós a l’Alt Empordà, el Baix Camp i les Terres de l’Ebre. Així, algunes de les ratxes màximes registrades es troben a l’Ebre. 109 km/h al Perelló i 101km/h al Mas de Barberans. La màxima de tot Catalunya s’ha registrat al Portbou, amb 116 km/h. De les 12 trucades que ha registrat el telèfon d’emergències 112, 5 han vingut de la comarca del Montsià.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.