Protecció Civil de la Generalitat ha provat al llarg d’aquest matí l’efectivitat del so i cobertura de 86 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat. Entre les 10.00h i les 12.50h, s’han activat seqüencialment un total de 86 sirenes d’avís de risc químic ubicades en 38 municipis catalans.

A les Terres de l’Ebre han sonat les alarmes del polígon industrial de Campredó i les dues de Flix, la de la Torre del Castell Vell i la Punta del Canó. Han sonat entre les 10.40 i les 10.50, i el seu radi de so és quasi un quilòmetres. La sirena consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha acabat el risc, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.

El simulacre també es fa per recordar els consells a seguir en cas d’accident químic. Són els següents: tancar-se al lloc més proper, evitant vehicles. Apagar aparells de climatització. No anar a buscar els nens a l’escola. Estar informat per mitjans i canals oficials. I no sortir fins que ho comuniquen les autoritats.

 

 

Periodista.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre