El pilot de Tortosa, afincat a Barcelona, Gerard Subirats i el seu copilot Daniel Cambra van tancar el V Ral·li TT de Guadalajara setens en la seva categoria T1, una posició que sap a poc després de les bones actuacions que els precedien, però suficient per conservar la tercera posició a la general del Campionat d’Espanya de Ral·lis tot Terreny (CERTT).

Subirats arribava a la penúltima prova puntuable del campionat disposat a confirmar les bones sensacions viscudes al llarg de la primera meitat de la temporada al volant del seu Toyota Hilux Overdrive assistit per DKR Services, amb el qual va signar un extraordinari Top 10 en la passada Baixa Aragó. No obstant això, en terres manxegues, el SB Hotels Rallye Team va viure el seu cap de setmana més complicat de la temporada, on una errada en la segona especial de dissabte va tirar per terra totes les seves aspiracions en la carrera.

“Vaig tractar d’esquivar una arqueta, que sí que vaig veure, però ens vam quedar enganxats en una roca i vam trigar prop de 50 minuts a treure el cotxe. Després vam rodar bé, amb ritme de tercer i quart, i amb la intenció de recuperar la diferència de minuts, però no va ser suficient”, afirma resignat el pilot.

La sort va tornar a donar-li l’esquena al mateix escenari on l’any passat va tenir un altre important contratemps que el va endarrerir en la carrera. Després d’allò, però, va ser capaç de guanyar el campionat en la categoria T1-N i ara vol emular aquella gesta i finalitzar la temporada al podi per primera vegada.

“D’una banda estem contents perquè consolidem la tercera posició però d’altra banda no ho estem perquè volíem lluitar per ser segons i després d’aquest mal cap de setmana ja està pràcticament descartat”, reconeix el pilot de Tortosa establert a Barcelona, ​​que també lamenta que la cursa tingués massa trams trialers, una cosa que segons la seva opinió beneficia els buggies i penalitza els cotxes més grans. Aquest és un dels motius pels quals s’han produït al llarg dels dos dies fins a 25 abandonaments.

Actualment, Gerard Subirats ocupa la tercera posició de la general amb 199 punts, a 32 del segon classificat i amb un marge de 41 punts sobre el quart. Una diferència important però que no és definitiva, ja que, segons el reglament, al final de la temporada tots els pilots de descartar el seu pitjor resultat.

Tot es decidirà, per tant, en l’última prova del campionat, el Ral·li TT Vila de Zuera, una de les novetats del calendari d’aquest 2018. El desenllaç promet ser d’allò més emocionant: “Desconeixem absolutament què ens trobarem. No sabem si serà ràpida o lenta, o si tindrà zones més tècniques”. Malgrat tot, Gerard Subirats és optimista i es mostra confiat a acabar el campionat en el podi final: “Hem de pensar que la temporada acabarà bé i que podrem aguantar aquesta tercera posició”.

Sobre SB Hotels, title sponsor del SB HOTELS RALLY TEAM

La cadena hotelera de Subirats Bureau compta amb 8 hotels ubicats a Barcelona, ​​Tarragona i Terres de l’Ebre. El més recent de tots ells és l’Hotel SB Glow, amb un estàndard de qualitat de 4 * superior i inaugurat fa menys d’un any a la capital barcelonina. El leitmotiv d’aquesta cadena és el Mediterranean Urban Concept. Hotels que es caracteritzen per un tracte al client, una gastronomia i un estil de vida mediterrani sense renunciar a les bondats d’un hotel urbà i situat en una posició estratègica. Actualment, l’empresa ofereix al mercat 1.492 habitacions i 3.141 places hoteleres.

Barcelona: SB Diagonal Zero, SB Glow, SB Icaria, SB Plaça Europa, SB BCN Events
Tarragona: SB Ciutat de Tarragona, SB Express
Terres de l’Ebre: SB Corona Tortosa
www.sbhotels.es

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.