Aquest dimecres s’ha celebrat al jutjat número 1 de Tortosa el judici per la presumpta intimidació d’un home cap a un dona que col·locava llaços grocs a l’avinguda Generalitat de Tortosa, dissabte, en un acte autoritzat i convocat per l’ANC Terres de l’Ebre.
El cas ha quedat vist per sentència amb la petició d’absolució per part de la defensa de l’acusat i també de la Fiscalia, que ha descartat el delicte de coacció a la llibertat d’expressió que reclama l’acusació. L’advocat de la denunciant, Xavier Faura, ha explicat a la sortida del judici, que han reclamat una multa, d’un màxim de 2.700 euros, per al denunciat.
Segons la denúncia, l’acusat va intimidar però també sacsejar la denunciant. No existeix però informe mèdic d’aquesta agressió física lleu i per tant l’acusació se centra en el delicte de coaccions. “Pensem que ha de prosperar la condemna perquè han coartat la seva llibertat d’expressió, i la de tot el grup que l’acompanyava posant llaços grocs”, ha defensat Faura.

La sentència es coneixerà en pocs dies i l’acusació no descarta recórrer a l’Audiència de Tarragona si no els és favorable. Per fer-ho tindran 5 dies hàbils a partir del dictamen judicial.

L’advocat Xavier Faura s’ha mostrat sorprès per la posició de Ministeri Fiscal i la seva demanda d’absolució de l’acusat i ha recordat que els fets denunciats vulneren un dels drets fonamentals que empara la Constitució en el seu article 16, la llibertat d’expressió. En el judici han participat tres testimonis de part de la denunciant que han ratificat la versió de a dona. L’acusat ha contradit el relat de la denúncia però no ha aportat cap testimoni.

ACN – Tortosa
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.