Els canareus han escollit impulsar un sistema pioner per identificar les ejeccions de gossos a la via publica a partir d’un banc genètic. Aquesta proposat és la guanyadora dels pressupostos participatius de 2018, on han votat 849 ciutadans. Són 60 més que l’any passat i 320 respecte l’anterior.

Des de l’equip de govern es mostren satisfets. El regidor de Participació Ciutadana, Joan Roig, explica que a partir dels pressupostos participatius l’ajuntament detecta quines són les prioritats dels veïns. “Ens adonem que en tots els anys que hem desenvolupat els pressupostos participatius totes les propostes guanyadores estan molt vinculades amb la neteja i el civisme del nostre municipi”.

Altres propostes que han guanyat i que s’aniran implantant, són la construcció de més places d’aparcament a Alcanar, o la creació d’una zona jove a les Cases. En el cas d’Alcanar, les propostes les decideix l’ajuntament a partir dels diferents òrgans de participació: com la línia verda, les instàncies, les càpsules participatives i els consells consultius.

Periodista.