Com cada any l’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre ‘Bitxac’ i el Museu de les Terres de l’Ebre han organitzat les Jornades Micològiques. Inclouen una extensa mostra micològica per apropar la rica biodiversitat de bolets que es poden trobar a les Terres de l’Ebre i comarques veïnes. Tot i no ser un bon any, els organitzadors en van recollir un centenar d’espècies. 

A més, el programa va incloure visites guiades pels membres de ‘Bitxac’ a la mostra. La sortida al bosc guiada i gratuïta de diumenge al matí, però, es va suspendre pel mal temps. Els bolets recollits i identificats al llarg del cap de setmana incrementaran les dades incloses dins l’inventari de bolets de les Terres de l’Ebre, que des de la seva fundació està realitzant l’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre.

Fins el 12 de novembre, la Sénia -que s’alterna amb Amposta- també organitza unes Jornades gastronòmiques on hi participen diferents restaurants i on els bolets també són els protagonistes.


https://www.youtube.com/watch?v=rHA9jYLfUX0

La Fira del Rovelló dels Reguers, marcada pel mal temps

Amb la tardor i, per tant, amb temporada de bolets, tornen les iniciatives relacionades amb la micologia. Els Reguers celebrava aquest cap de setmana l’onzena Fira del Rovelló. Dissabte va començar amb normalitat. Tot i que de fora dels Ports, els visitants van poder comprar rovellons, i, sobretot, descobrir l’artesania i els actius del municipi. Fins a la tarda, quan el mal temps va obligar a suspendre la cita. 


https://www.youtube.com/watch?v=VwcBvOJ-OVA

Autor:

Periodista.