Luz era actualment vicepresident segon de l’organització en representació del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), que agrupa les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Substitueix en el càrrec Miquel Rovira i Comas, de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, que havia dimitit.

ARCA és la xarxa dels 11 grups d’acció local que hi ha a Catalunya (GAL). Es va constituir el mes de gener de 2010 i el principal objectiu d’aquesta entitat és ser un ens de representació dels esmentats grups davant d’ens i d’institucions d’àmbit català, estatal i internacional, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (autoritat de gestió del Programa Leader).

Les finalitats d’ARCA són promoure i fomentar actuacions i projectes que facilitin el desenvolupament integral del medi rural, millorar la consecució dels objectius dels grups Leader i del desenvolupament rural català en general, mitjançant una assistència tècnica en un marc de treball i de debat participat, i el foment de la cooperació interterritorial i transnacional entre grups Leader.

La visió de l’entitat és convertir-se en l’ens de referència del desenvolupament rural de Catalunya: per als grups Leader, donant-los-hi el suport necessari; i pels mitjans de comunicació, englobant la informació relacionada amb el medi rural català.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez