Les previsions d’afluència de visitants a aquesta 13a cita anual amb la clotxa han fet just, i a l’hora anunciada per a l’inici del repartiment de l’esmorzar els tiquets estaven ja exhaurits. Ja ho ha dit el pregoner de la festa d’aquest any, Jordi Jardí Serres, director de l’Institut Escola d’Hostaleria de Cambrils: la clotxa és una bona manera de promocionar la Ribera d’Ebre i més aprofitant que Catalunya és aquest any Regió Europea de la Gastronomia, un projecte que Jardí Serres coneix molt bé. “És un bon moment per donar a conèixer la gastronomia de la Ribera i la clotxa arreu”, ha afegit Jardí Serres, el dia que s’inicien també les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa als restaurants de la comarca, que s’allargaran fins al pròxim 3 d’abril.

Veïns d’arreu de la comarca s’han trobat un any més en una diada que també ha comptat amb visitants d’altres punts del país, especialment del Camp de Tarragona i Barcelona. Ha estat una jornada de retrobaments de gent de tots els pobles riberencs, amenitzada per la Banda Municipal de Música de Benissanet i el grup Marta i Gregori, i amb la presència també de la geganta Nana Clotxa de Riba-roja d’Ebre. Tots ells han degustat la clotxa i els productes d’artesania comarcal presents a la fira instal·lada a la mateixa plaça del poble, en una cita que aquest any serà retransmesa per tot el país a través del programa de la Xarxa de Comunicació Local 1mon.cat, a partir de les 4 de la tarda, en directe, per 33 televisions locals de Catalunya.

https://www.youtube.com/watch?v=ysJNpMJlffM&feature=youtu.be

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.