Una delegació del consell comarcal de la Ribera d’Ebre, encapçalada per la seua presidenta, Gemma Carim, es va reunir dimarts a la tarda a Barcelona amb el secretari general d’Hisenda, Lluís Salvadó, per tractar com es gestionarà l’impost que grava el Govern a les centrals nuclears catalanes.

“Hem sortit amb la certesa que durant aquest any 2016 aquests diners ja revertiran directament al territori”, va assegurar a l’acabar la reunió l’alcalde d’Ascó i vicepresident del consell comarcal, Josep Maria Buixeda.

A més, el repartiment serà, tal i com volia el consell, favorable per als interessos de la comarca. “Tindrà un pes proporcional al combustible gastat” per cada central, apunta Carim que se’ls hi ha assegurat des de Govern. Amb els dos reactors d’Ascó, la seua àrea d’influència rebrà un 66% de l’impost que es destini al territori, mentre que l’altre 33% serà per a l’area de Vandellòs.

Això voldria dir que dels més de 4,5 milions d’euros anuals que es calcula rebre de l’impost, uns tres milions podrien ser per a la Ribera. Amb tot, la presidenta del consell ha volgut ser prudent a l’assegurar que “encara s’està confeccionant el reglament per a la seua implantació” i que “no està determinat com es repartirà l’impost”. Carim, però, ha volgut incidir en què tots els diners han de servir per a la “reactivació econòmica de la comarca”.

https://www.youtube.com/watch?v=4LYdUxitwRo&feature=youtu.be