Secció: Gandesa

La campanya Tres territoris, una mateixa terra està donant fruits a la Terra Alta. La comarca, juntament amb el Matarranya i Morella, van impulsar aquesta iniciativa que té com a objectiu posar en valor els trets que identifiquen les tres zones des d’una òptica cultural i identitària, i amb el món del vi com a fil argumental. Ara, els seus impulsors, es mostren satisfets per l’augment de turistes que detecten.

Els darrers anys l’enoturisme, el turisme vinculat al vi, ha pres força a la comarca de la Terra Alta. Un turisme que s’ha beneficiat de la notorietat que han aconseguit el vins de la Denominació d’Origen d’aquest territori del Sud de Catalunya. Avui, setze touroperadors europeus i nordamericans s’han desplaçat fins a Gandesa i Vilalba dels Arcs per conèixer de primera mà l’oferta d’aquesta comarca encara desconeguda per a molts turistes i empresaris del sector.

Malgrat que enguany la Setmana Santa s’ha avançat al mes de març, el sector turístic veu amb optimisme l’inici de la temporada, uns dies de vacances en els quals s’espera una bona afluència en els territoris interiors de les Terres de l’Ebre. Tradicionalment, la Setmana Santa ha estat un dels períodes àlgids de la temporada turística en comarques com al Terra Alta.

“Els vins de la Terra Alta han de ser la punta de llança per donar a conèixer el nostre territori”, explica Francesc Ferré del Celler Frisach de Corbera d’Ebre. Aquesta és una filosofia que els darrers anys ha calat entre els productors de vi i els agents turístics del territori. I és que el moment dolç que viuen els vins de la Terra Alta s’ha fet notar també en el turisme.

El Consell Comarcal de la Terra Alta també es va sumar als actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, al qual s’hi van aplegar una seixantena de persones. L’acte va estar protagonitzat per la lectura del manifest a càrrec de Noemí Arbués, metgessa de Gandesa, i una conferència sobre l’ús igualitari del llenguatge.

La Terra Alta vol potenciar dos dels aspectes socioeconòmics centrals a la comarca, l’agroalimentari i el turisme, implicant els jóvens en l’emprenedoria. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal, el departament d’Empresa i la Universitat Rovira i Virgili ha impulsat un curs acadèmic que arrancarà al març.