Canvi de líder en la darrera jornada de l’any a segona catalana, on el Gandesa se situa com a primer classificat de la categoria abans de l’aturada nadalenca. Una situació que es produeix després de la derrota de la Rapitenca dissabte al camp del Móra la Nova i la victòria, amb remuntada inclosa, dels de la capital de la Terra Alta davant un Roda de Barà que s’avançava al marcador als primers compassos de la represa. Un gol en pròpia porta servia per empatar al conjunt de Guillermo Camarero que a falta d’un quart per al final veia com Blasi capgirava el resultat. Rojas, a falta de set minuts per al final, era provindencial i feia l’aturada del partit en el llençament d’un penal que podia haver significat l’empat a dos.

Foto: Premsa CD Tortosa

El Tortosa, després d’un inici de temporada amb dubtes, ha resolt amb dificultats el derbi de rivalitat comarcal davant la Sénia (3-2) i s’emparella al capdamunt de la taula amb els gandesans. Semblava que el 2-0 amb que s’havien situat a la mitja hora de partit, fruit dels gols de Samu i Manolo Puig, aplanaven el camí per sumar la quarta victòria consecutiva, però en un error clamorós del porter Ríos, entrava al partit el conjunt del Montsià, que pocs minuts després de la represa (48′) establia el gol de l’empat mitjançant Capi que aprofitava una sortida en fals del porter. Amb el partit igualat, despropòsit arbitral a banda i banda i deixant d’assenyalar dos més que possibles penals a l’àrea visitant. Fins que una gran jugada personal de Dome li servia al conjunt de Germàn Inglés per a sentenciar amb el gol d’Aleix Salvadó.

Foto: Premsa CD Tortosa

De la resta de la jornada destaquen les derrotes de l’Ulldecona davant la Pobla de Mafumet B (0-3), privant als del Montsià de situar-se líders provisionals, i la desfeta d’un Camarles apàtic davant la Canonja (0-2) que acumula set partits consecutius sense guanyar. Empat de l’Ampolla al camp del Bonavista (2-2), en un partit que van tenir controlat en tot moment i que havien remuntat provisionalment gràcies als gols de David Ramírez.

Jornada incomplerta per la suspensió entre el Perelló i l’Amposta, a causa de la mort sobtada de la mare de Guillem Navarro, jugador ampollero del conjunt del Montsià.