A segona catalana, el diumenge a les cinc de la tarda (en el compromís que tanca la dissetena jornada del campionat de lliga) l’Amposta s’enfronta a la Rapitenca en el partit més destacat de la jornada 17, la última de la primera volta. És un ‘match-ball’ per al conjunt de la capital del Montsià tenint en compte que en la passada jornada va patir una dolorosa derrota al municipal Josep Otero quan el Tortosa li marcava dos gols a les acaballes del partit. Ara mateix els del Montsià ocupen la novena posició en només 22 punts, a nou de les posicions d’ascens a primera catalana.

Un derbi ‘fraticida’ ja que el conjunt mariner tampoc es pot permetre una punxada per no desenganxar-se de les primeres posicions, tenint en compte que està separat d’un punt dels dos colíders, el Gandesa i el Tortosa. Tot i això, les tres derrotes que ha encaixat la Rapitenca han estat fora de casa als camps del Riudoms (1-0), Ulldecona (3-1) i el Móra la Nova (2-1). Els ampostins per la seua part, tan sols han cedit una derrota a camp propi en el que va de temporada la que van encaixar amb un gol ‘in extremis’ dels moranovins (1-2). La resta dels partits a casa s’han saldat amb quatre triomfs i dos empats.

El derbi entre l’Amposta i la Rapitenca el podran veure en diferit per Canal Terres de l’Ebre el proper dilluns dia 20 a les dotze i mitja del migdia.

La resta de la jornada

Arrancarà la darrera jornada de la primera volta amb un duel entre el Móra la Nova i el Roda de Barà on els riberencs buscaràn consolidar-se en la part capdavantera del grup (són cinquens a quatre punts tan sols dels líders) i buscarà recuperar la ratxa que havia portat a principi de temporada al Poliesportiu Antoni Mateu el conjunt de Nando Garcia. Dissabte a les cinc la Sénia, reforçat anímicament després de la victòria en el derbi davant l’Ulldecona (2-1) de la setmana passada, buscarà a Bonavista encadenar el segon triomf consecutiu i mantenir-se lluny de la zona conflictiva de la classificació i intentar posar pressió a Gandesa, Tortosa i Rapitenca.

Per diumenge la resta de partits amb un interessant Ulldecona-Tortosa a partir de un quart de cinc de la tarda. Un partit on els falduts voldràn refer-se de l’ensopegada a la Sènia de la setmana anterior i buscar-se enganxar a la part capdavantera (els separen sis punts del primer classificat), davant un conjunt roig-i-blanc que no pot fallar esperant l’ensopegada del conjunt terraltí. Els de Germán Inglés atravessen el moment més dolç de la temporada amb vuit jornades consecutives sense perdre de les quals set han estat victòries, amb 22 punts de 24. A partir de dos quarts de cinc el Perelló rep al Cambrils Unió en plenes festes majors de Sant Antoni, mentre el líder Gandesa rep al mateix horari la visita del Montblanc al municipal terraltí. De les 13 darreres jornades l’equip de Guillermo Camarero tan sols ha cedit una derrota i buscarà el privilegi honorífic de ser campió d’hivern davant un conjunt del Camp de Tarragona amb molts problemes (penúltim classificat amb 10 punts) separat a sis punts de les places que donen lloc a continuar a la categoria una temporada més. Per últim, un derbi de la màxima rivalitat on s’enfrontaràn a partir de les 16:30 un necessitat Camarles davant un recuperat l’Ampolla al municipal Plà de Barra. Els camarlencs que van trencar la ratxa negativa per la qual atravessaven guanyant la setmana passada a Montblanc, després de sis jornades consecutives sense fer-ho, necessiten sumar per allunyar-se de la zona compromesa de la taula. Tot i així, no ho ficaràn gens fàcil els d’Enric Alaixendri que en els deu darrers partits tan sols han cedit una derrota a casa contra l’Ulldecona (1-2).

Tancarà la darrera jornada de la primera volta un Bonavista-Pobla de Mafumet B, dissabte a partir de les sis de la tarda,  mentre la Canonja descansa per la retirada del Borges del Camp.