La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta presentarà el pròxim 24 de febrer els seus olis novells amb una sessió gastronòmica i showroom al Restaurant Can Manel, tot un referent d’Andorra la Vella. La Denominació d’Origen Protegida vol fer una crida als restauradors i hostalers d’Andorra la Vella per a incorporar aquest producte singular a les seves cartes i ofertes, aprofitant que Catalunya es nomenada Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
L’Oli Terra Alta, elaborat a partir d’olives de varietats autòctones com l’Empeltre i l’Arbequina, que destaquen per les seves notes afruitades i la seva baixa acidesa, la qual cosa el converteix en un complement ideal per a una àmplia varietat de plats, des d’amanides fresques fins a carns rostides i peixos. La seva versatilitat i qualitat superior el fan un ingredient imprescindible per als cuiners que busquen oferir una experiència gastronòmica única. Comptarem amb els showcookins dels xefs: Carles Flinch del restaurant Can Manel, Jose A Guiullermao del restaurant Odetti, Rodrigo Martínez del restaurant Beç i Jordi Grau del restaurant Ibaya. Hot Hermitage.
Es convocarà a la restauració i hostaleria d’Andorra per tal d’oferir tots els beneficis per a la Restauració i Hostaleria, on podran gaudir de la Qualitat Garantida: Tots els olis de la DOP Oli Terra Alta són sotmesos a rigorosos controls de qualitat, garantint als clients un producte d’alta gamma.
En aquest sentit, incorporar Oli Terra Alta a les cartes dels restaurants no només enriqueix els plats, sinó que també fomenta la gastronomia local i el consum de productes de proximitat i sobretot diferenciació. En un mercat cada vegada més competitiu, oferir oli d’oliva verge extra d’alta qualitat pot ser un factor diferenciador que atraurà clients interessats en la cuina gourmet i els productes d’excel·lència.
Alhora, l’Oli verge extra Terra Alta es produeix seguint pràctiques sostenibles, contribuint així a la preservació del medi ambient i a la promoció d’una alimentació responsable.