Des d’aquest divendres, l’Ametlla de Mar celebra les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja i l’Arrossejat. Diversos restaurants del municipi oferiran menús gastronòmics, elaborats amb la gran varietat d’espècies que cada dia capturen i descarreguen les barques caleres a la llotja. Unes jornades que clouran el diumenge 13 d’octubre amb la Diada de l’Arrossejat i el tradicional concurs. El peix de proximitat i un dels plats més típics de l’Ametlla de Mar, l’arrossejat, protagonitzaran les últimes jornades gastronòmiques de l’any.
Serà la tretzena edició d’aquestes Jornades, durant les quals onze restaurants oferiran menús d’entre 30 i 65 euros, elaborats amb productes com el calamar, el llucet o mollet, la gamba blanca o amb l’element vertebrador, l’arrossejat. Croquetes cremoses de gamba roja, ‘ceviche de peix’ de la llotja i llagostins o mollet farcit de duxelle de bolets són alguns dels plats que formen aquests menús gastronòmics.
La regidora de Turisme, Ma José Castellano, remarca que, “és una oportunitat i un treball conjunt per promocionar el municipi, els restaurants i el peix de proximitat dels pescadors caleros. Un plat típic de bordo, molt senzill d’elaborar que consisteix a fer un bon caldo de peix, sofregir l’arròs i afegir-li el caldo. No té cap misteri”.
L’últim dia de les jornades, el diumenge 13 d’octubre, tindrà lloc la 38a Diada de l’Arrossejat als porxos de l’edifici de l’antiga llotja de pescadors. Enguany, la festa tindrà lloc durant el matí amb el tradicional concurs de l’arrossejat, degustacions i música de la mà de la Xaranga Suquet Calero i Dijeidepueblo.
Es poden consultar els menús d’aquestes Jornades a l’enllaç https://www.visitametllademar.com/ca/events/xii-jornades-gastronomiques-del-peix-de-llotja-i-l-arrossejat.