“Les Cartes de Pedrell”, l’espectacle que recrea la darrera etapa de la vida del mestre i musicòleg tortosí, s’estrena el proper 24 de setembre a Tortosa. L’obra compta amb dues peces estrenes absolutes i dues reestrenes, peces que han estat recuperades i transcrites per a l’ocasió pel director de l’orquestra de cambra de Tortosa Jordi Bonilla. L’espectacle, un dels més importants de la celebració del centenari de la mort del compositor, narra l’història de Pedrell a través de la correspondència amb altres músics i personalitats rellevants dintre del panorama sociocultural de l’època.

Durant el transcurs del concert es presenten dues estrenes absolutes i dues reestrenes, obres recuperades i transcrites per a l’ocasió pel musicòleg i director Jordi Bonilla. Un treball extens de recerca que també ha comptat amb l’Albert Curto i David Matheu per a recuperar les cartes de Pedrell a la biblioteca nacional de Catalunya. L’espectacle també servirà com a festa de celebració dels 50 anys de les Joventuts Musicals de Tortosa. A més les partitures recuperades del compositor estaran a disposició pública després de l’estrena per tothom qui les vulgui interpretar.