L’Ajuntament d’Amposta i el Centre de Resiliència Climàtica d’Eurecat ja han presentat Agroemprèn, el nou projecte formatiu per a innovar en matèria agroalimentària i el sector primari. El principal objectiu d’aquesta iniciativa és ensenyar a persones emprenedores que no tinguin moltes nocions en el sector, però que vulguin formar-se; així com a les que ja compten amb certs coneixements i volen innovar en la seva forma de treballar.

Adam Tomàs, alcalde d’Amposta: “Quan la Direcció General d’Empresa va treure la convocatòria, al mes de març, vam veure una oportunitat per ajuntar-nos amb Eurecat i altres actors per triar endavant un projecte innovador en matèria agroalimentària.”

En aquesta iniciativa hi participen l’Escola Agrària d’Amposta, l’Agroxarxa i la Unió de Pagesos que ja han marcat els quatre punts més importants a assolir: treballar en la formació d’oportunitats i necessitats, la sostenibilitat, la gestió empresarial, l’emprenedoria i la innovació del sector primari. A més també vol formar als nous pagesos en tecnologia i transformació del sector agrícola.

Carles Ibáñez, coordinador de l’àrea de Canvi Climàtic d’Eurecat: “És el primer projecte que es materialitza com a col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta, membre fundador del Centre de Resiliència Climàtica, per això a Eurecat jugarem un paper important pel que fa a la part formativa i de mentoria”. Ibáñez destacava que “augmentar la competitivitat i l’adaptació dels pagesos, sobretot els joves, incorporar els elements digitals, l’agricultura de precisió o els models de negoci i sostenibilitat són temes crucials, no només per adaptar els cultius al canvi climàtic, sinó perquè és un actiu a l’hora de comercialitzar els productes”.

El projecte està dotat amb 60.000 euros, té una duració de 100 hores i es preveu que es desenvolupi entre octubre i desembre d’aquest any. Tot i que encara no s’ha confirmat, des de l’EURECAT tenen previst que el curs es divideixi en una part presencial i una part virtual.

Autor: