Aquesta setmana ha finalitzat una nova temporada del concurs de lletrejar paraules en català, el Pica Lletres, una coproducció de Canal Terres de l’Ebre i La Xarxa on han concursat més de 20 instituts i escoles de tot el territori ebrenc.
L’últim programa, emès el passat dilluns 16 de juny, van concursar l’institut Sòl-de-Riu d’Alcanar, amb el Jordi, la Pau i l’Ana Maria com a concursants; i el Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa amb la Júlia, la Paula i la Júlia d’estudiants al cap davant de l’equip tortosí. Ambdós havien arribat a la final amb 655 punts i 740 punts respectivament essent els col·legis amb més punts de tots els que van participar. Al final, el col·legi guanyador va ser el Diocesà de Tortosa que es va aconseguir 600 punts en front als 505 punts de l’institut d’Alcanar.
Un cop guanyat el concurs, el Col·legi Diocesà Sagrada Família passarà a la gran final nacional que serà emesa per Canal Terres de l’Ebre en les properes setmanes.
A l’edició d’enguany el concurs va ser presentat per Roger Font, i cada escola portava tres alumnes participants, aquí hi ha el llistat dels instituts participants i hi van participar els següents col·legis.
- Institut Escola Daniel Mangrané
- Col·legi Diocesà Sagrada Família
- Institut Manuel Sales i Ferré
- Institut de Deltebre
- Institut la Candelera
- Col·legi Sagrada Família
- Institut de Camarles
- Institut Escola Agustí Barberà
- Col·legi Ntra Sra de la Consolació
- Institut Cristòfol Despuig
- Institut Les Planes
- Col·legi Teresià
- Institut els Alfacs
- Institut de Tecnificació
- Institut Sòl-de-riu
- Institut Escola 3 d’Abril
El Pica Lletres és concurs amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i que ja porta 9 anys realitzant-se a Canal Terres de l’Ebre per poder acostar la gramàtica catalana a les escoles d’una manera divertida i amena. Els objectius principals del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l’ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l’oral. Saber lletrejar un mot correctament significa descobrir-ne cada part, llegir i escriure’l bé, conèixer l’alfabet i la pronúncia de la nostra llengua.
L’aposta de Canal Terres de l’Ebre és acostar als joves ebrencs i ebrenques la llengua catalana, a més de difondre contingut en dialecte ebrenc tal com podeu seguir en la programació diària de Canal Terres de l’Ebre.
Podeu recuperar els programes d’aquest última temporada aquí.