L’exgerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre, Roger Pla, exigeix “rendiment de comptes” i “explicar-se millor” al departament, per així decidir “científicament” i amb “equitat” què fer a l’HVC. Pla també s’ha mostrat contrari a diversificar les seus on s’imparteixin els estudis universitaris de medicina. Tot això ho ha explicat en una entrevista a Canal Terres de l’Ebre.

Pla, que és natural de Santa Bàrbara, opina que caldria millorar la coordinació dels hospitals de les Terres de l’Ebre. I que, a la vegada, el centre hospitalari de referència del territori, el Verge de la Cinta s’hauria de coordinar amb el que resulti de la unió dels dos hospitals públics de Tarragona i Reus en un de sol, gran, competent i competitiu, un veritable hospital terciari de referència que resolgui quasi totes les malalties. Un hospital per als 820.000 habitants de la demarcació de Tarragona.

Per a Pla, si es conegués la qualitat dels serveis sanitaris, amb dades comparatives de les prestacions sanitàries i de l’oferta de tractaments a cada demarcació, es podria determinar amb criteris científics si els ciutadans de l’Ebre tenen o no un tracte “equitatiu”, en comparació a altres parts del país.

Autor:

Historiador i novel·lista