Aquest dissabte, 15 de gener, el president de l’Associació Amics dels Aiguamolls de l’Empordà Jordi Sargatal juntament amb altres ecologistes, han visitat les instal·lacions de Salines de la Trinitat. La finalitat és que coneguin de ben a prop el projecte de connexió marítima amb La Ràpita, que permetria als camions que carreguen sal tenir una ruta de transport per aigua molt més senzilla que l’actual. Segons Sargatal, aquest projecte no provocaria grans alteracions al delta, ja que es construiria al costat d’un antic moll de fusta que les salines utilitzaven en el seu moment per aquest mateix propòsit. Això es tradueix en un impacte menor per l’entorn i només comportaria la construcció d’un pantalà completament nou a La Ràpita.

També hi era present Manel Salvador, el gerent de la companyia Infosa, empresa que opera en les salines de la Trinitat, que juntament amb Sargatal busca que la seva activitat no suposi un perill pel Delta.

Tant Sargatal com Salvador asseguren que, tot i la resolució negativa del Govern, les negociacions tant amb la Generalitat, que és qui té l’última paraula, i el Govern d’Espanya segueixen en peu.

Autor: