Esquerra Republicana-Tortosa Sí sosté que és “inadmissible” que una obra d’urbanització d’un espai públic incompleixi la llei catalana d’accessibilitat (13/2014, del 30 d’octubre). Una norma que reconeix que l’accessibilitat és un dret de totes les persones i que determina que correspon a l’administració implementar les estratègies i mecanismes per fer efectiu el dret de les persones amb discapacitat a gaudir, en el major grau possible, de les mateixes condicions d’accessibilitat en els béns i serveis.

En el cas de la plaça de la Catedral, les persones amb mobilitat reduïda no tenen l’accés garantit pel carrer Croera, ja que l’execució de l’obra no els permet continuar el pas cap al carrer Santa Anna on la plaça finalitza amb uns esglaons en forma de grada que suposen una autèntica barrera arquitectònica. Tampoc és viable la connexió d’aquesta plaça amb el carrer Costa de Capellans per les persones amb cadira de rodes pel pendent d’aquesta via. De fet, la sortida d’aquesta plaça només està dissenyada per les persones sense cap dificultat de mobilitat, a través d’una escala, que tampoc s’ha habilitat pels cotxets de nadons.

A més de requerir als tècnics de l’empresa de construcció que proposen i executen una solució que suprimeixi les barreres arquitectòniques d’accés a la plaça de la Catedral, el grup municipal d’Esquerra demana que s’assenyali el desnivell en forma de grades que connecta la plaça de la Catedral amb el carrer Costa de Capellans per evitar accidents.

També es proposa, al text de la moció, que es substitueixen els reforços de la barana del mirador de la plaça de la Catedral, situats a la part interior, per altres que queden fora del pas dels vianants i que es corregeixi la dificultat d’accés al mirador, ja que només hi ha un petit esglaó.

D’altra banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una altra moció al pròxim ple de l’Ajuntament en defensa del model de l’escola catalana davant la resolució del Tribunal Suprem que imposa que un 25% de les classes s’imparteixen en castellà. “Cap tribunal pot usurpar la capacitat dels centres educatius de prendre les decisions pedagògiques i didàctiques oportunes per assegurar la formació lingüística i comunicativa de l’alumnat”, ha dit Faura. La moció subscriu el manifest de Somescola.cat per refermar el suport al model lingüístic de l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. També expressa el suport a la tasca que es realitza als centres educatius i a la professionalitat dels seus integrants, així com mostra suport a les accions que es duguin a terme des del govern de la Generalitat i el Parlament per tal de preservar els grans acords avalats per l’Estatut, la LOMLOE i les lleis de política lingüística i d’educació de Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.