El projecte de pressupost de l’Ajuntament de Tortosa per al 2022 incorpora una aportació per als pobles del municipi un 20% superior a la de l’anterior pressupost. L’equip de govern continua l’aposta per potenciar la descentralització de l’administració local, i per aquest motiu els comptes incrementen les transferències a les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, i també apugen les aportacions als pobles dels Reguers i de Vinallop.

Aquest augment del 20% permetrà incorporar per primera vegada al pressupost municipal el conveni que el desembre del 2020 van renovar l’Ajuntament i les tres EMD de Tortosa. Fruit d’aquell acord, l’Ajuntament té previst fer dues transferències anuals a les Entitats Municipals Descentralitzades: una, de recursos corrents, i una altra, de capital. Així mateix, s’apliquen unes noves fórmules que amplien la recaptació d’ingressos per part de les EMD.

A la vegada, el projecte de pressupost equipara el percentatge d’augment de les EMD als altres dos pobles del municipi, els Reguers i Vinallop, per a poder atendre’n les necessitats. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Fernando Saporta, remarca que l’objectiu d’aquest augment és “reforçar la descentralització de Tortosa, dotant de més recursos a les EMD i pobles, i acostar la prestació de serveis a la ciutadania”. Al mateix temps, Saporta subratlla que l’aprovació del pressupost municipal és necessària per poder complir els nous convenis firmats amb les EMD.

De la mateixa manera, el regidor d’Hisenda ha explicat que, des del final de la setmana passada, tots els grups municipals ja disposen de tota la informació dels comptes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.