El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el pressupost comarcal per a l’exercici 2022, que serà de 21.719.190,74 euros, el que significa un increment del 9,21% respecte de l’exercici 2021. La proposta de pressupost dels socis de govern, Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre, ha rebut el suport de dos dels grups de l’oposició, PSC i Ciutadans, mentre que Junts per Catalunya s’hi ha abstingut. “Avui portem a aprovació un pressupost expansiu, pactat entre els dos socis de govern i que també ha estat consensuat amb els grups comarcals de l’oposició que ens han fet arribar les seves propostes”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que ha valorat positivament el suport del PSC i Ciutadans als comptes.

Pel que fa als ingressos, la partida més important és la de transferències corrents, que puja un total de 18.859.018,24 euros, amb un increment del 4,63% respecte enguany i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per part de la Generalitat i els ajuntaments, segons ha detallat el conseller comarcal d’Hisenda. En aquest capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el sanejament, el fons de cooperació de la direcció general de l’Administració Local, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

El conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni, ha explicat que també s’incrementa el capítol de transferències de capital, en aquest cas un 55,86%% i puja un total de 2.295.172,50 euros. Pel que fa al pressupost d’inversions creixerà un 55,14% amb un volum de 2.866.172,50 euros. “El pressupost pel 2022 és un pressupost equilibrat que compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa”, ha assenyalat Gaseni.

Entre les principals inversions que el Consell Comarcal del Baix Ebre executarà el 2022 s’inclou la remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys (1.110.497,39 euros); l’execució de les obres de sanejament a Vinallop (557.171 euros), la millora de les EDAR (481.503,51 euros), la millora de l’eficiència energètica a la seu comarcal (500.000 euros) i l’asfaltatge a la Via Verda 121.000 euros. “Farem una potent inversió a les estacions depuradores d’aigües residuals, tant de renovació com de modernització, pensem que aquestes inversions són imprescindibles per garantir un desenvolupament sostenible i durador”, ha dit Faura.

El pressupost comarcal de 2022 també inclou un increment de les despeses de personal, que pujaran a 6,2 milions d’euros. Un augment que és conseqüència de la valoració de llocs de treball del Consell Comarcal, que ha comportat una actualització de la massa salarial, que ha estat pactada amb els representants dels treballadors. D’altra banda, el pressupost de la societat mercantil Baix Ebre Innova serà de 237.568,06 euros. Aquesta societat presta el servei de viver d’empreses, centre de negocis i formació ocupacional.

Finalment, al pressupost comarcal cal afegir el pressupost del Consorci pel Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), organisme adscrit al Consell, que puja un total de 197.550,91 euros. De tal manera que el pressupost comarcal s’acostarà als 22 milions d’euros.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.