Una proposta de Resolució presentada pel Grup Socialista, insta al Govern de la Generalitat a manifestar la urgència de les actuacions al Delta de l’Ebre. L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja i Diputat a la Diputació de Tarragona, Castor Gonell, ha explicat aquest dilluns que el Govern de la Generalitat està posant traves a l’actuació del Servei Provincial de Costes del Ministeri de Transició Ecològica, per a poder fer les obres preventives a la costa del Delta de l’Ebre, valorades en 4 milions d’euros. “No només no han invertit els 6 milions d’euros que tenen als pressupostos per a la protecció del Delta, sinó que impedeixen que el Ministeri que vol actuar ho pugui fer” ha explicat Gonell. La Llei 21/2013 en el seu art. 7, eximeix de la declaració d’impacte ambiental les actuacions com les que ha de dur a terme el Ministeri al Delta, però la Generalitat ha demanat expressament al Servei de Costes que realitzi aquest tràmit, fet que farà que les obres no es puguin realitzar fins d’aquí a un any. “Tots sabem qui serà el responsable si es produeix un temporal que afecti el Delta de l’Ebre”, ha dit Gonell, referint-se al govern de la Generalitat.

Per la seva part, el Diputat al Parlament de Catalunya Joaquim Paladella, ha explicat que el grup parlamentari Socialista va presentar una Proposta de Resolució, per instar al Govern de la Generalitat que manifesti la urgència de les actuacions, i que complementi les inversions que té previst realitzar el Ministeri, amb les obres de moviment de terres. La proposta de Resolució va ser aprovada amb els vots a favor del PSC i VOX i amb l’abstenció de la resta de grups polítics del Parlament. “La Generalitat només ha d’enviar una carta eximint al Ministeri del tràmit, és una qüestió de voluntat política” ha reblat Paladella.

El Servei de Costes ha plantejat obres preventives per protegir el Delta, per avançar-nos a l’impacte que puguin tenir futurs temporals “les obres que es volen realitzar no són molt diferents de les obres d’emergència que s’han realitzat després dels temporals, i en aquell moment no es va demanar cap declaració d’impacte ambiental” ha manifestat Gonell. “Demanem a la Generalitat que faci una aposta decidida pel Delta i eximeixi al Ministeri de la declaració d’impacte ambiental simplificada i complementi la inversió” ha demanat Gonell.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.