Norma Pujol, secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ha fet una crida a la ciutadania  i els ajuntaments de les Terres de l’Ebre, perquè  participin avui divendres, 8 d’octubre, en la gran apagada elèctrica contra l’augment continuat de les tarifes elèctriques, des de les deu del vespre fins a dos quarts d’onze.

Una acció convocada per diferents partits polítics (EH Bildu, BNG, Junts, CUP, Més per Mallorca, Més per Menorca) entitats i organitzacions, que també seguiran molts ajuntaments de les Terres de l’Ebre governats per Esquerra Republicana com ara Aldover, Campredó, el Perelló, l’Ametlla de Mar, Roquetes, Xerta, Alcanar, Amposta, Godall, la Ràpita, Flix, Garcia, Ginestar, Móra la Nova, la Torre de l’Espanyol, Tivissa, Caseres, Horta de Sant Joan i la Fatarella. L’apagada de mig hora afectarà algunes façanes d’edificis públics, passejos, places i monuments.

Pujol ha advertit que l’augment continuat de la tarifa elèctrica “està provocant un patiment en moltes persones i famílies, sobretot les més vulnerables”; a més d’una “pèrdua econòmica i de competitivitat a moltes empreses i comerços”.

La diputada republicana ha denunciat  “la privatització del sistema energètic que durant anys han portat a terme els governs de PP i PSOE”. Un  fet que segons ella, “ha comportat una desregularització que ha deixat els preus en mans del mercat, i aquest sota control dels grans oligopolis energètics i dels seus amics de portes giratòries”.

Pujol ha criticat que “les mesures del govern espanyol han arribat tard i són de poca utilitat perquè no ataquen la causa de fons que és el model energètic espanyol i el sistema tarifari”. Davant d’aquest fet ha reivindicat “un nou model energètic propi, basat en les energies renovables, amb la concertació territorial, l’autoconsum i la participació de la ciutadania i les administracions públiques en la titularitat i la gestió d’aquest model”.

Consulta aquí les accions que duran a terme les diferents poblacions de les Terres de l’Ebre:

Aldover: tancament d’una tercera part de l’ enllumenat del poble; plaça Església, carrer del riu, carrer major, avinguda Fontcalda, Sant Francesc i Sant Domènec

• Campredó: cassolada i apagada dels llums de l’enllumenat públic i edificis històrics.

El Perelló: apagada de la plaça de Jaume II, plaça pavelló esportiu i Molí de vent

• L’Ametlla de Mar: apagada del passeig Marítim, el Parc del Bon repòs, la Rambleta i diferents carres del poble

• Roquetes: apagada de la llum exterior de l’edifici de l’Ajuntament

• Xerta: apagada dels llums de l’església

• Alcanar: apagada de la façana de l’ajuntament

• Amposta: apagada del Pont Penjant, el mercat, la façana de l’Ajuntament, la Façana Fluvial i 1/3 part del Poble Nou.

Godall: apagada de la llum de la plaça de l’Església

• La Ràpita: apagada de la façana de l’Església Nova

• Flix: apagada de l’ajuntament i la plaça església

• Garcia: apagada de la pista, Església vella i zona de lleure

• Ginestar: apagada d’algunes fases de tots els carrers i les llums de l’ajuntament i església

• Móra la Nova: apagada del Mas de la Coixa

La Torre de l’Espanyol: apagada del centre d’atenció als visitants els maçons

Tivissa: apagada de llums de la Plaça de la Baranova i entorn de l’Església

• Caseres: apagada del passeig de la Font

• Horta de Sant Joan: apagada dels Llums del convent

• La Fatarella: apagada dels llums de la Capella

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.