El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que “plantejarà propostes econòmiques i socials al pressupost municipal per millorar la qualitat de vida dels tortosins”. Així ho ha explicat el portaveu municipal de Cs, Miquel Albacar, en una roda de premsa en què ha comentat que ha mantingut reunions “amb diferents col·lectius” i ha anunciat que “Cs farà arribar a l’alcaldessa un document amb eixos d’actuació concrets, amb la intenció de millorar l’eficiència de l’administració i ajudar els més afectats per la pandèmia”.

El portaveu municipal de Cs ha defensat que “una de les línies d’actuació de l’administració ha de ser escoltar els veïns i, per això, l’Ajuntament ha de complir amb el resultat de la consulta popular que va apostar per mantenir i reinterpretar el monument de la Batalla de l’Ebre“.

En aquest sentit, Albacar ha reclamat que “l’Ajuntament es comprometi a revertir els tràmits administratius municipals per desmantellar-lo, com ara suspendre el permís d’obres, ja que és un procés de modificació puntual del POUM que afecta el monument”. També ha apostat per “impulsar-ne la reinterpretació amb la col·laboració d’historiadors i artistes” i per “garantir unes mínimes tasques de manteniment perquè no es continuï deteriorant”. Una altra de les línies és “mantenir la neutralitat de l’espai públic”.

Albacar ha detallat que “totes aquestes peticions, la relacionada amb el monument i les propostes concretes en l’àmbit social i econòmic, les plantejarem a l’equip de govern perquè s’incorporin al pressupost”. Finalment, el portaveu municipal de Cs ha recordat que es va abstenir “en la modificació de crèdit del mes d’abril perquè es van incorporar peticions com més ajudes per a les famílies i negocis afectats per la crisi i més inversió per millorar carrers”. “Des de Cs apostem per la política útil que millora la vida dels ciutadans i així ho hem demostrat”, ha conclòs.