El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha proposat l’elaboració d’un pla de xoc per minimitzar les incidències a l’enllumenat públic. Així ho recull una moció que la formació liberal ha presentat i que es debatrà al plenari de dilluns. Segons el portaveu municipal de Cs, Miquel Albacar, “a tota la ciutat de Tortosa, inclosos els cinc pobles, es produeixen més avaries de les desitjades i no s’està complint amb el que marca el contracte de subministrament energètic”. Tot i “reconèixer que la situació ha millorat últimament, no és la desitjada” i, per això, aposta per “fer una auditoria per detectar les principals mancances i poder-les solucionar”. A més, aposta “per reforçar els punts més foscos de la ciutat, ja que són molts els veïns que es queixen de la poca il·luminació que hi ha en alguns indrets concrets”. 

A més, durant el ple, Cs preguntarà quines gestions ha fet l’ajuntament per reclamar a Adif que redueixi el soroll per la renovació de les vies, ja que, segons Albacar, “els veïns es continuen queixant de les molèsties que provoca la maquinària, sobretot a les nits”. En aquest sentit, el portaveu municipal de Cs demanarà al consistori que “intensifiqui els contactes amb l’administrador ferroviari i prioritzi aquesta qüestió, perquè és una problemàtica que afecta, sobretot, els habitants de les cases més properes a les vies, que no poden descansar”. “Les obres són necessàries, però s’han de fer causant les mínimes molèsties possibles i tenint en compte que a la nit s’ha de minimitzar el soroll, perquè les obres es fan en un indret que té cases molt a prop”, ha finalitzat. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.