Per segon any consecutiu tornen a les Terres de l’Ebre les jornades divulgació científica Science Needs You! (SNY!) que promouen l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), que enguany tenen com a fil conductor “L’exploració de l’espai: noves oportunitats per a la ciència i la tècnica” i que ha escollit com a protagonista històric a Robert Hutchins Goddard, pioner i inventor del coet a propulsió.

Com en l’edició anterior, l’esdeveniment s’estructurarà al voltant d’una jornada principal (el 2 d’octubre) de conferències i debats que comptaran amb la participació d’alguns dels més destacats científics i emprenedors del país, i algunes activitats complementàries que es faran prèvia i posteriorment.

Tal com explica el president de l’ACDIC, Carlos F. Sopuerta, “aquest any els joves que assisteixin a les jornades tindran l’oportunitat de conèixer i parlar amb gent que treballa actualment en primera línia en l’exploració de l’espai”; mentre la secretaria de l’ACDIC, Àngels Yécora, ha remarcat el fet que “una altra funció de les jornades és, a través dels seus ponents, exemplificar que a Catalunya es tiren endavant empreses de valor afegit molt important, que poden servir per despertar vocacions entre els joves”.

L’acte central tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes amb les conferències “Una ciutat a Mart” de Guillem Anglada Escudé, investigador Ramon y Cajal a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (ICE, CSIC); “Reptes tecnològics de la indústria aeroespacial” per Joan Manel Casalta, enginyer de telecomunicacions; director del Departament de Ciència a l’empresa SENER; “Observant l’univers des de l’Observatori Europeu Austral” del Dr. Xavier Barcons, professor d’Investigació del CSIC, doctor en Física i director de l’Observatori Europeu Austral. A més del col·loqui “Reptes futurs a l’exploració de l’espai” en què prendran part Guillem Anglada, Joan Manuel Casalta i Carlos F Sopuerta, físic, científic titular a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (ICE, CSIC) i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Tots tres moderats pel divulgador científic Sheddad Kaid-Salah Ferron. Aquell dia a la tarda, es farà també una visita guiada a l’Observatori de les Terres de l’Ebre guiats per David Altadill, director de l’Observatori de l’Ebre. Per assistir a la jornada cal inscriure’s en aquest formulari: https://forms.gle/ZoKSGakpuHyg4AjV9

Com a actes previs i posteriors a Terres de l’Ebre, el 28 de setembre es presentarà a la Biblioteca Mercè Lleixà el llibre il·lustrat “El meu primer llibre del Cosmos” de Sheddad Kaid-Salah Ferrón amb il·lustracions d’Eduard Altarriba. La presentació anirà a càrrec de Dolors Vidal i Lluís García Rovira, formadora i docent del Departament Amb participació de la Llibreria Valldepérez.

PROGRAMA ACTIVITATS SNY! 2021 TERRES DE L’EBRE

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.