El president de la GeneralitatPere Aragonès, ha convocat d’urgència els consellers i conselleres del seu Govern a una reunió a les 12h al Palau de la Generalitat després de la detenció de Carles Puigdemont a Itàlia. Aragonès té previst comparèixer davant dels mitjans de comunicació al llarg del migdia. Tant el president com el vicepresident, Jordi Puigneró, i la resta de consellers han cancel·lat els actes previstos per avui. Puigneró ha participat, junt amb els membres de JxCat del Govern, a la protesta davant el consolat d’Itàlia a Barcelona i també ha convocat els consellers dels seu partit en una reunió d’urgència al seu despatx del Palau de la Generalitat.

Per part d’ERC, cap conseller o consellera ha assistit a la protesta davant del consolat però sí que hi ha anat una delegació del partit republicà: la vicepresidenta primera de la mesa del Parlament, Alba Vergés, la diputada al Parlament Jenn Díaz, la senadora i vicesecretària general d’Acció Política d’Esquerra, Sara Bailac, el vicesecretari general de Comunicació i Estratègia, Oriol Lladó, i el president de la federació regional de Barcelona, Gerard Gómez del Moral, entre d’altres.

Autor: